Drama Kalau Hati Ini Rama-Rama (TV2)


RTM akan menyiarkan drama bersiri terbaharu di saluran TV2 berjudul 'Kalau Hati Ini Rama-Rama'. Menampilkan gandingan pelakon Yana Samsudin, Iqram Dinzly, Iskandar Zulkarnain, dan Zarina Zainoordin. Antara lokasi penggambaran dilakukan ialah di Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Saksikan drama arahan Izzman Hafiz, bersiaran mulai 2 Jun 2015, pada setiap Selasa hingga Khamis, jam 9.00 malam di slot Selekta Prima TV2.

JUDUL : KALAU HATI INI RAMA-RAMA
EPISOD : 13 episod
TARIKH / MASA : Mulai 2 Jun 2015 (Selasa-Khamis, 9.00 malam)
SIARAN : Slot Selekta Prima TV2(RTM)
PENGARAH : Izzman Hafiz
TERBITAN : Sazawan Supply Sdn Bhd
PELAKON : Yana Samsudin, Iqram Dinzly, Iskandar Zulkarnain, Zarina Zainoordin, Norish Karman, Hafidzuddin Fazil, Syed Ali, Qazem Nor, Aida Ruyati dan Ann Abdullah

SINOPSIS KALAU HATI INI RAMA-RAMA
Kisah mengenai Nur yang mencari kerja di Kuala Lumpur namun tidak berjaya. Setelah dia selesai salah satu temuduganya, Nur ternampak sebuah dompet di tandas ketika  bersiar-siar di sebuah kompleks membeli belah. Dia cuba menghubungi pemilik dompet untuk memulangkan kembali kepada pemilik asalnya iaitu Munirah Arshad, iaitu isteri kepada Zubir dan juga ibu kepada Iskandar.

Munirah terharu dengan sikap Nur dan menyarankan suaminya Zubir agar Nur diambil bekerja di hotel mereka. Akhirnya, Nur diambil bertugas sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan. Pada masa yang sama, Iskandar berpisah dengan tunangnya Vee, seorang dramatis terkenal. Vee didakwa ada hubungan sulit dengan pelakon lain dan heboh dilaporkan media. Iskandar yang kecewa meminta ibunya mencarikan jodoh dalam masa yang terdekat dengan niat untuk mengajar Vee.

Oleh kerana Munirah memang sukakan sangat dengan Nur, maka Munirah menjodohkan Nur dengan Iskandar menjadi suami isteri. Namun begitu, Iskandar tidak ikhlas dengan perkahwinan tersebut hanya sekadar untuk mengajar bekas kekasihnya Vee. Vee pula meroyan bila dikhabarkan pernikahan tersebut kerana dia masih memerlukan Iskandar untuk duit. Vee berazam untuk memiliki semula cinta Iskandar dan perkara itu dikesan oleh Munirah. 
 
Munirah dan Zubir menghantar Iskandar dan Nur untuk mengambil alih sebuah hotel di Bosnia dan dibantu oleh sepupu Iskandar iaitu Emir. Di sinilah bermula insiden-insiden di antara kedua mereka. 

GAMBAR PELAKON

from InfoTaip http://ift.tt/1J4VQiJ

0 Comments:

Catat Komen

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.