Ape orang dulu buat mase belum ade facebook, wifi, streamyx etc

Remaja dulu2 hiburannya rase aku tak jauh beza dengan sekarang. Kalau sekarang kite boleh download MP3, filem terbaru dan sebagainya hanya dihujung jari, zaman dulu pun ape kurangnya.

Manusia memang fitrah suke kepada hiburan. Tapi dulu alat yang dipanggil sebagai radio, mini compo, HiFi (bukan roti hi5 ataupun wifi yer), digunakan sebagai alat hiburan.

Aku memang sempat merase semua tu sebab aku lahir di awal 80-an. Zaman tu radio kaset jer . CD pun belum ade. Aku ingat lagi mase arwah abah record aku nyanyi gune radio. Aku minat lagu sejak kecik lagi.

Pada pendapat peribadi aku pula, budak-budak sekarang lebih 'pandai' daripada budak dulu-dulu. Tak payah susah-susah nak ajar lagi. Sebab tu budak-budak sekarang lebih cepat 'matang'.Bagus juga teknologi ni sebenarnya. Tapi ada juga buruknya. Pilihan ada dihujung jari anda.

1 ulasan:

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.