Isu terbaru melibatkan bayi

Tajuk yang ingin dipaparkan sebenarnya adalah mengenai bayi yang ditinggalkan dalam kereta baru2 ni. Aku tak sokong mane2 pihak pun. Cuma aku rase macam ibu baby tu tak salah. Dan yang paling bangang nak mampos tahap budak sekolah menengah atau budak kampus adalah yang mengaitkan 'jenis' kereta ibu bayi tersebut. Ape kene-mengene pulak jenis kereta tu dan tingkahlaku ibu bayi tu?

Betul jugak cakap seorang pelawak tu suatu masa dulu, budaya kecam-mengecam ni macam dah jadi kebiasaan.. Tak baik macam tu. Lepas ni, aku yang tulis pasal tajuk ni pun nak dikecam. Lepas tu tah hape lagi lah yang nak dijadikan isu. Kalau kau rase nak buat jugak, kau buat lah. Tapi pahala kau aku ambil. Wait a second, kau ade pahale ke? Hurm...

Ada kemungkinan juga kereta tu auto lock sendiri.  Malah si ibu juga mempersoalkan tindakan individu yang merakamkan kejadian tersebut. Kenapa dia terlalu sibuk dengan rakaman video daripada membantu? Apa manfaat yang dapat diperoleh daripada rakaman tersebut?

Nampak macam ada kepentingan di situ. Tak tahu lah. Kerana dari dulu lagi, 'nilai' sesuatu berita itu dianggap lebih berharga daripada nilai kemanusiaan itu sendiri. Mungkin itu lah puncanya. Viral...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya