Review filem Hantu Gangster 2012

Filem ni memang kelakar, unik dan awesome. Sebuah karya daripada pengarah terkenal yang juga pengarah filem Nasi Lemak 2.0 suatu masa dahulu. Beliau adalah Namewee.

Akhirnya dapat juga aku tonton filem ni. Dah lame sangat teringin nak tengok. Sejak 2013 lagi. Dapat juga aku cari dan download dari internet. Opps...

Boleh dikatakan 70% pertuturan dalam filem ni Bahasa Melayu, 20% Cina dan 10%India. Angka ni cume anggaran aku je. Genre filem ini adalah 1Malaysia sebab mempunyai pelakon daripada pelbagai bangsa di Malaysia.

Aku suke Namewee ni sebab dia seorang yang sempoi. Dia boleh kacukkan ke semua bahasa di dalam filem ni menjadi satu. Kebetulan pulak aku dapat tonton filem ni dalam bulan puasa. Waktu malam lah paling best tengok filem ni. Dah name pun hantu gangster, tengok waktu malam la baru feel. Lagipun bulan puasa, tak la takut sangat sebab hantu sume dah kene pasung. Hehe...

Antara barisan pelakon yang menjayakan watak di dalam filem ini termasuk lah pengarah filem ini sendiri iaitu Namewee, Farid Kamil, Diana Danielle, Dato' Jalaluddin Hassan, Noh Hujan, Miz Nina, Taiyuddin Bakar, Reshmonu, David Arumugam dan banyak lagi.

0 Comments:

Catat Komen

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.