Contact lens dari Korea

So, apakah perbezaan contact lens Korea dan contact lens yang dijual di kedai cermin mata?

Tempat lain2?? Bukan..

..ade cermin? Bukan juga...

Perbezaan ketara nya adalah dari segi harga. Contact lens dari Korea ni ada yang dijual bawah RM 20. Sementara yang di kedai cermin mata dalam lingkungan RM 70- RM 100. Especially kalau yang berjenama seperti Acuvue etc..

Perbezaan yang berikutnya adalah dari segi tekstur lens tersebut. Yang di kedai cermin mata tu lens nya amat selesa dan tidak merengsakan mata kerana teksturnya yang sangat lembut dan halus dan nipis. Dan din don..sekadar iklan....sebentar...

Yang dari Korean KPOP tekstur nya agak tebal. So, kekadang sakit juga bile lens tu dok dalam mate kite, Silap haribulan, mate leh jadi merah macam biji delima.

Tapi nak cantik punye pasal, tak de hal lah. Lagipun tak semua lens yang begitu. Ade juga yang OK juga lah. Lagi satu kelebihan Korea contact lens ni adalah dari segi product lines dia. Macam2 jenis variety. Dah macam2 variety pulak ye...

Ade kaler biru, mak kau hijau, kuning...

dah tu ade macam2 name.


K lah, setakat ni dulu. Kbye. KPOP.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya