Hotel VS Homestay

Mane satu yang korang suke? Kalau datang dengan keluarga yang ramai, better homestay la kan? Mungkin hotel ruang nya agak limited berbanding homestay. Harga pun ada yang lebih murah dari hotel, space pun luas.

Antara kelebihan lain homestay berbanding hotel adalah seperti kemudahan dapur untuk memasak dan juga mungkin kemudahan mesin basuh. Kalau hotel, mungkin korang kena book penthouse, baru boleh dapat kemudahan-kemudahan yang dinyatakan..

Homestay lak ade macam2 kategori. ade yang suasana kampung dan juga bandar. Boleh pilih. Kalau yang jenis gemar bersosial, boleh lah tegur2 orang sekeliling. Kalau hotel, biasanya orang suke buat hal masing-masing. Privacy is very important kalau menginap kat hotel.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya