Filem Hunger Games- The Mockingjay | Entry Terkeluar Daripada Tajuk

YAng sebenonye aku idok le nawu nok ceghite ke bende. Aku pun baghu itu le gi nengok kan pilem nih. Yang nombor satu idok le aku nengok. Jadi susoh nak ceghite. Tapi aku cube le ye....

Aku ngaku le. Sebenonye aku nok nengok si Jeniper Loren tu belakon. Maklum le, watak utama heroin. Tengok heroin le. Takkan tengok hero pulok. Nanti sampe ke sudoh tok paham. Yang aku tahu, mockingjay ni gelaran si Jeniper tu la. Name die dalam pilem ni Katness. Kitkat ngan Katness kan jauh...

Aku nengok pilem ni, teringat aku pilem yang pernah aku tengok baru2 ni. Tajuk dia Maze Runner. Seghope je lebih kurang. Macam berade di planet lain. Aku pun bukannye paham sangat ceghite yang adaptasi novel ni. Buleh tengok je le. Tapi time maghrib kene berenti le. Sebab tu aku idok le beli tiket yang bertembung waktu maghrib. Nanti keluo udoh tok buleh masuk doh.

Pilem ni setakat nak isi mase terluang buleh le. Nak terhibur tu idok le sangat. Pilem sebelum ni tajuk The Last Witch Hunter sedap lagi jalan ceghite die. Pelakon hero dalam pilem tu  pun aku minat. Ben Disel. Memang seghonok le. Kalau ade episod kedua pun aku sanggup.

Ghase aku Hunger Games ni kisah pasal pemberontak. Deme ni terperangkap oleh pemerintah yang zalim. Same le macam THe Maze Runner tu. Betul tak? AKu bukan tengok sungguh2. Kadang2 telelap. Hahaha

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya