Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2016

Captain America Civil War [Review]

Imej
Filem Captain America Civil War sememangnya ditunggu-tunggu ramai, terutamanya apabila trailernya menggambarkan bahawa Spiderman akan turut serta dalam filem berkenaan. Namun, adakah filem ini bakal memuaskan hati peminatnya yang telah lama menunggunya.Captain America Civil War [Review]Captain America Civil War menyambung dari dua buah filem, iaitu Avengers 2 Age of Ultron dan Captain America 2 Winter Soldier. Akibat kemusnahan Sokovia dan pelbagai kemusnahan lain akibat aktiviti adiwira berkaitan Avengers, dunia bersepakat untuk meletakkan pasukan Avengers di bawah kawalan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).Langkah ini dipersetujui oleh Tony Stark, tetapi tidak dipersetuji oleh Steve Rogers (Captain America). Ketidaksepakatan yang pada mulanya tidak membimbangkan itu bertukar menjadi seolah perang saudara antara adiwira terlibat di sebabkan faktor-faktor tertentu yang akan diketahui apabila menonton filem ini.Apakah yang akan terjadi dengan pertubuhan Avengers dan adiwira-adiwira…

Kejohanan Badminton Asia 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Kejohanan Badminton Asia (BAC) akan dilangsungkan di Wuhan, China bermula 26 April hingga 1 Mei 2016. BAC merupakan medan terakhir buat pemain untuk menambah pungutan mata kelayakan Sukan Olimpik Rio 2016 yang akan tamat pada 1 Mei ini. 
KEJOHANAN BADMINTON ASIA 2016 (Badminton Asia Championships 2016) Kategori : CC Individual Championship Tarikh : 26 April hingga 1 Mei 2016 Lokasi : Wuhan, China
SENARAI PEMAIN MALAYSIA # Perseorangan Lelaki (MS) 1. Datuk Lee Chong Wei 2. Iskandar Zulkarnaian 3. Zulfadli Zulkifli
# Beregu Lelaki (MD) 1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong  2. Ko Kien Keat / Tan Boon Heong
# Perseorangan Wanita (WS) 1. Te Jing Yi 2. Goh Jin Wei 3. Ho Yen Mei
# Beregu Wanita (WD) 1. Viian Hoo / Woon Khe Wei 2. Lai Pei Jing / Tan Kian Meng
# Beregu Campuran (XD) 1. Chan Peng Soon / Goh Liu Ying
LIVE ASTRO SUPERSPORT 4 817 Jumaat / 4.00pm-8.00pm Sabtu / 2.00pm-7.00pm Ahad / 2.00-7.00 petang / + Astro Arena 801
LIVESTREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL & KEPUTUSAN
Sel…

Badminton Piala Thomas 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Kejohanan Piala Thomas 2016 akan berlangsung pada 15 Mei hingga 22 Mei nanti di Kushan China. Malaysia diletakkan di dalam kumpulan C bersama Korea Selatan, England dan Jerman.
Badminton Piala Thomas 2016 (Thomas Cup) Tarikh : 15 Mei - 22 Mei 2016 Lokasi : Kunshan, China Website : http://en.ks2016.com/
SENARAI KUMPULAN
SKUAD BAYANGAN PIALA THOMAS 2016 
#Perseorangan Lelaki 1. Datuk Lee Chong Wei 2. Iskandar Zulkarnain 3. Chong Wei Feng, Goh Soon Huat, Soo Teck Zhi, Zulfadli Zulkifli Soong Joo Ven, Liew Daren
#Beregu Lelaki 1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong 2. Koo Kien Keat / Tan Boon Heong
LIVE ASTRO ARENA 801 

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL & KEPUTUSAN


LIVE SCORE


from SANoktah http://ift.tt/1NLr8t6

Perempuan sekarang lebih terbuka bincang pasal 'benda' sensitif diorang

Benda sensitif yang aku maksudkan di sini adalah mengenai alat sulit diorang. Diorang bincang secara terbuka sampai laki2 yang masih teruna dan tak tahu menahu, jadi langsung tahu. ..

Zaman dulu, benda2 macam ni adalah taboo ataupun terlarang. Kalau terlepas cakap pun, mesti dah macam kes besar. Tapi zaman sekarang?

Anda semua tahu mengapakah zaman sekarang orang perempuan dah 'kurang' rasa malu diorang? Jawapannya adalah....INTERNET...


Pengguna internet bukannya lelaki sorang je, perempuan pun guna juga. Macam lah orang lelaki tak tahu ape yang orang perempuan buat dengan internet. Sebagai contoh, kalau lelaki yang lebih cenderung terlibat dalam gejala filem porno, orang perempuan pun sama lah jugak. Sebab mereka juga manusia yang mempunyai hawa nafsu. Zaman sekarang, orang yang tak kuat iman lebih ramai daripada yang beriman...

Kita bukan hidup di zaman Nabi. Jangan nak tipu lah...Kalau pakai tudung labuh macam mana pun, mesti pernah terlibat dengan gejala macam ni. Tak bany…

Badminton China Masters 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Badminton China Masters 2016
Tarikh : 19 April hingga 24 April 2016
Kategori : Grand Prix Gold
Tempat : Jiangsu, China

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL &KEPUTUSAN
Selasa, 19 April 2016
Rabu, 20 April 2016
LIVE SCORE


from SANoktah http://ift.tt/1VBl6Df

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya

Sebenarnya kita boleh mengawal berat badan ataupun meramping dan mencantikkan badan dengan pelbagai cara. Ada orang badan dia cepat kurus, tapi cepat pula gemuk semula bila dia tak kawal pemakanannya hanya beberapa kali, berbanding ketika dia kurus,

Melalui pemerhatian saya, kaum hawa terutamanya, mereka memang 'pakar' dalam pengawalan berat badan agar sentiasa ideal. Saya tengok, ada yang mengamalkan minum air halia ataupun kunyit.

Badminton Terbuka Singapura 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Badminton Terbuka Singapura 2016
Kategori : Superseries
Tarikh : 12 April hingga 17 April 2016
Venue : Stadium Tertutup Singapura
Website : http://ift.tt/1CNheDL

SENARAI PEMAIN MALAYSIA
Perseorangan Lelaki (MS)
1. Zulfadli Zulkiffli
2. Goh Soon Huat
3. Chong Wei Feng
4. Soo Teck Zhi
5. Zulhemi Zulkifli

Beregu Lelaki (MD)
1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong
2. Koo Kien Keat / Tan Boon Heong
3. Zulfaiz Zulkiffli / Zulhelmi Zulkiffli
4. Lee Jian Yi / Lim Zhen Ting
5. Hoon Thien How / Teo Kok Siang
6. Darren Isaac / Tan Jinn Hwa
7. Tai An Khang / Hong Kheng Yew

Perseorangan Wanita (WS)
1. Tee Jing Yi

Beregu Campuran (WD)
1. Lim Peiy Yee / Lim Peiy Zhean

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL &KEPUTUSAN
Selasa, 12 April 2016

Rabu, 13 April 2016
LIVE SCORE


from SANoktah http://ift.tt/1VkTGBt

Skrip untuk menjana earning 8share dengan pantas dan berkesan

Dengan skrip ni, earning 8share akan meningkat dengan mendadak. Tetapi skrip ini mesti dipasang pada blog atau website. Semakin tinggi trafik, semakin tinggi earning yang anda akan dapat. Lihat contoh di sini----->http://goo.gl/sJjn8e

Anda boleh menjana sehingga maksimum RM 500 dalam masa yang singkat!

Skrip ini akan menghasilkan 5 klik iklan sekaligus untuk setiap pelawat yang singgah di blog.

TEMPAH SEKARANG

Badminton Terbuka Malaysia 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia bakal berlangsung di Stadium Malawati bermula dari 5 hingga 10 April ini. Kejohanan berstatus Siri Super Premier itu memperlihatkan ramai pemain terkemuka dunia beraksi. 
Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia 2016 Tarikh : 5 April hingga 10 April Kategori : Siri Super Premier Venue : Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor Website : http://ift.tt/1RYA6KX
LIVE ASTRO ARENA 801

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy
JADUAL & KEPUTUSAN
Selasa, 5 April 2016
Rabu, 6 April 2016
LIVE SCORE


from SANoktah http://ift.tt/1q1Sm9l

Cintaku padamu haruskah aku teruskan

Ade sesaper perneh denger laguer di ataes?

Pehem ke ape seye cekep? Behese plenet zuhel....

Ntah mengapa dua, tiga hari ni asyik mengasyik dengan lagu ni. Dari kumpulan RIO, lagu tahun 1993. Aku baru darjah ompek. Tapi seriously, sekarang pun aku masih nampak macam budak baru lepas tamat sekolah rendah. Sebenarnya aku dah 33 woi!  Respect sikit..ooppss. Lupe, .mat rempit mane reti respect. Same la dengan betina sundal. Panggil aku adik? Kau nak nampak tue sangat kan? Jadi betul la kau nak mampus cepat sebab kau nak nampak tue...


Rasenyer aku ni ade penyakit. Penyakit mudah jatuh cinta kat orang yang aku baru kenal. Sape? Pompuan laa...aku normal lagi. Bukan gay. Pleaseee...

Sape la yang bakal mengisi kekosongan di ruang hatiku yang sepi ini nanti/?...jeng,jeng, jeng...Mesti bertuah betul kan orang tu ^_^. Mane tak bertuahnye. Aku ni dah la romantik, penyayang, penyabar. dan semua sifat2 baik bagi seorang manusia yang baik...


O.K lah. Nak dengar lagu jap. Bubbye!!



Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2016 | Jadual & Keputusan

Imej
Kejohanan hoki Piala Sultan Azlan Shah bagi edisi ke-25 akan  berlangsung di Stadium Hoki Sultan Azlan Shah, Ipoh dari 6 hingga 16 April depan. Tujuh pasukan membuat penyertaan iaitu Australia, India, Jepun, Kanada, New Zealand, Pakistan dan tuan rumah Malaysia. Untuk rekod Malaysia tidak pernah menjulang Piala Sultan Azlan Shah hanya muncul naib juara sebanyak lima kali. 
PIALA SULTAN AZLAN SHAH 2016 KE-25 Venue : Stadium Hoki Sultan Azlan Shah, Ipoh Tarikh : 6 hingga 16 April 2016 Ranking Pasukan : Australia (1), India (7), New Zealand (8), Pakistan (10), Malaysia (13), Kanada (14), Jepun (16)
Siaran Langsung : Astro Arena 801 Jurulatih Kebangsaan : Stephen Van Huizen
KEDUDUKAN KUMPULAN
NoPasukanPMSKG/B+/-Mata1Australia00000:0002India00000:0003New Zealand00000:0004Pakistan00000:0005Malaysia00000:0006Kanada00000:0007Jepun00000:000
JADUAL DAN KEPUTUSAN
RABU, 6 APRIL 20164.05pmPakistanvsKanada6.05pmJepunvsIndia8.35pmNew ZealandvsMalaysia
KHAMIS, 7 APRIL 20164.05pmAustraliavsIndia6.05pmNew Zealand

Wujudkah ilmu meramal masa hadapan

Tadi baru lepas tonton satu video dalam facebook . Berkenaan seorang master yang kononnya boleh tahu apa sahaja maklumat berkenaan diri seseorang. Setiap orang akan dijemput masuk ke dalam sebuah tempat tertutup dan di situ