Captain America Civil War [Review]

Filem Captain America Civil War sememangnya ditunggu-tunggu ramai, terutamanya apabila trailernya menggambarkan bahawa Spiderman akan turut serta dalam filem berkenaan. Namun, adakah filem ini bakal memuaskan hati peminatnya yang telah lama menunggunya.

captain_america_civil_war

Captain America Civil War [Review]

Captain America Civil War menyambung dari dua buah filem, iaitu Avengers 2 Age of Ultron dan Captain America 2 Winter Soldier. Akibat kemusnahan Sokovia dan pelbagai kemusnahan lain akibat aktiviti adiwira berkaitan Avengers, dunia bersepakat untuk meletakkan pasukan Avengers di bawah kawalan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

captain-america-civil-war-black-panther-feature

Langkah ini dipersetujui oleh Tony Stark, tetapi tidak dipersetuji oleh Steve Rogers (Captain America). Ketidaksepakatan yang pada mulanya tidak membimbangkan itu bertukar menjadi seolah perang saudara antara adiwira terlibat di sebabkan faktor-faktor tertentu yang akan diketahui apabila menonton filem ini.

Apakah yang akan terjadi dengan pertubuhan Avengers dan adiwira-adiwira Marvel? Tontonlah filem ini untuk mengetahui kesudahannya.

Captain America Civil War

Jalan Cerita dan Lakonan

Tiada apa yang boleh dikomen atau kritikan mengenai lakonan watak-watak utamanya selain lakonan mereka pada tahap yang diharapkan untuk pelakon berstatus Holywood.

Jalan cerita filem ini banyak menggabungkan perkara yang berlaku pada masa lampau dan masakini yang berkaitan dengan Winter Soldier yang juga merupakan Buckey Barnes, sahabat karib Steve Rogers. Jalan ceritanya berkembang dengan kadar yang baik, membolehkan ia mudah difahami penonton. Namun penonton mungkin akan sering terlupa bahawa filem ini merupakan filem Captain America dan bukan filem Avengers kerana filem ini menampilkan ramai adiwira-adiwira Avengers dan lebih banyak lagi sebagai watak utamanya.

captain america civil war avengers

Seperti dalam mana-mana filem Marvel Avengers, babak aksi dan berlawannya panjang dan akan memuaskan peminat-peminat filem aksi, manakala lawak sepontannya membuat penonton tidak kering gusi. kemunculan watak-watak adiwira yang tidak disangka juga menjadikan filem ini menarik dan tidak membosankan.

Tetapi mungkin bagi sesetengah penonton, formula filem-filem adiwira Marvel Avengers kelihatan sama dan semakin boleh dijangka. Apa pun, apa yang tidak boleh dinafikan, filem-filemnya mempunyai nilai hiburan yang tinggi.

_1431034634

Kesan Khas dan Skor Muzik

Secara umumnya, tiada kecacatan besar pada kesan khas dan lagak ngeri dalam filem ini yang perlu disebut. Semuanya dilaksanakan dengan baik, tetapi babak perlawanan di lapangan terbang sediki pelik kerana tiada langsung kelibat orang awam dan pihak berkuasa tempatan, sedangkan pasukan Avengers sedang berperang sesama sendiri.

Kami tidak pula perasan kehadiran skor muzik dalam filem ini. Ini bermakna skor muziknya samada sangat berkesan dalam mendatangkan impak menaikan mood babak filem itu tanpa terlalu menonjol ataupun sememangnya ia tiada skor muzik.

3054002-poster-p-2-enjoy-the-captain-america-civil-war-trailer-if-youve-seen-every-marvel-movie

Positif vs Negatif

Positif

  • Jalan cerita, lawak jenaka dan aksi yang menghiburkan penontonnya.
  • Kesinambungan dari filem sebelumnya dibuat dengan baik.
  • Kemunculan adiwira yang tidak disangka mendatangkan nafas baharu kepada francais itu.

Negetif

  • Formula filem Marvel kelihatan semakin sama dan boleh dijangka.
  • Tiada watak jahat yang dominan dalam filem ini.

MV5BMTQ3NjIwMzk5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjY0MjY1ODE@._V1_CR0,60,640,360_AL_UX477_CR0,0,477,268_AL_

Kesimpulan

Tiada sebarang keraguan bahawa anda patut menonton filem ini di pawagam, terutamanya bagi peminat filem Marvel. Walaupun filem ini menampilkan sedikit perbezaan, tidak dapat dinafikan bagi mereka yang mengikuti filem Marvel sudah boleh melihat formula atau corak yang ditampilkan dalam filem-filemnya sehingga boleh mengagak apa yang akan berlaku seterusnya. Tetapi jika formula itu berkesan, apa salah gunakannya berulang kali, bukan? Apa pun secara keseluruhannya filem ini menghiburkan, tetapi seperti filem-filem Marvel sebelum ini, ia bukan satu filem yang anda akan ingat untuk jangkamasa lama.

Penilaian: 7.5/10

IMDB

Captain-America-Civil-War-Trailer-1-Iron-Man-War-Machine

The post Captain America Civil War [Review] appeared first on WayangKini.



from WayangKini http://ift.tt/1YX1eZm

Kejohanan Badminton Asia 2016 | Jadual & Keputusan

Kejohanan Badminton Asia 2016

Kejohanan Badminton Asia (BAC) akan dilangsungkan di Wuhan, China bermula 26 April hingga 1 Mei 2016. BAC merupakan medan terakhir buat pemain untuk menambah pungutan mata kelayakan Sukan Olimpik Rio 2016 yang akan tamat pada 1 Mei ini. 

KEJOHANAN BADMINTON ASIA 2016
(Badminton Asia Championships 2016)
Kategori : CC Individual Championship
Tarikh : 26 April hingga 1 Mei 2016
Lokasi : Wuhan, China

SENARAI PEMAIN MALAYSIA
# Perseorangan Lelaki (MS)
1. Datuk Lee Chong Wei
2. Iskandar Zulkarnaian
3. Zulfadli Zulkifli

# Beregu Lelaki (MD)
1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong 
2. Ko Kien Keat / Tan Boon Heong

# Perseorangan Wanita (WS)
1. Te Jing Yi
2. Goh Jin Wei
3. Ho Yen Mei

# Beregu Wanita (WD)
1. Viian Hoo / Woon Khe Wei
2. Lai Pei Jing / Tan Kian Meng

# Beregu Campuran (XD)
1. Chan Peng Soon / Goh Liu Ying

LIVE ASTRO SUPERSPORT 4 817
Jumaat / 4.00pm-8.00pm
Sabtu / 2.00pm-7.00pm
Ahad / 2.00-7.00 petang / + Astro Arena 801

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL & KEPUTUSAN

Selasa, 26 April 2016

Rabu, 27 April 2016

LIVE SCORE



from SANoktah http://ift.tt/1NNnRd0

Badminton Piala Thomas 2016 | Jadual & Keputusan

Piala Thomas 2016

Kejohanan Piala Thomas 2016 akan berlangsung pada 15 Mei hingga 22 Mei nanti di Kushan China. Malaysia diletakkan di dalam kumpulan C bersama Korea Selatan, England dan Jerman.

Badminton Piala Thomas 2016 (Thomas Cup)
Tarikh : 15 Mei - 22 Mei 2016
Lokasi : Kunshan, China
Website : http://en.ks2016.com/

SENARAI KUMPULAN
Kumpulan Piala Thomas 2016

SKUAD BAYANGAN PIALA THOMAS 2016 

#Perseorangan Lelaki
1. Datuk Lee Chong Wei
2. Iskandar Zulkarnain
3. Chong Wei Feng, Goh Soon Huat, Soo Teck Zhi, Zulfadli Zulkifli
Soong Joo Ven, Liew Daren

#Beregu Lelaki
1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong
2. Koo Kien Keat / Tan Boon Heong

LIVE ASTRO ARENA 801 

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL & KEPUTUSAN

Jadual Piala Thomas 2016


LIVE SCORE



from SANoktah http://ift.tt/1NLr8t6

Perempuan sekarang lebih terbuka bincang pasal 'benda' sensitif diorang

Benda sensitif yang aku maksudkan di sini adalah mengenai alat sulit diorang. Diorang bincang secara terbuka sampai laki2 yang masih teruna dan tak tahu menahu, jadi langsung tahu. ..

Zaman dulu, benda2 macam ni adalah taboo ataupun terlarang. Kalau terlepas cakap pun, mesti dah macam kes besar. Tapi zaman sekarang?

Anda semua tahu mengapakah zaman sekarang orang perempuan dah 'kurang' rasa malu diorang? Jawapannya adalah....INTERNET...


Pengguna internet bukannya lelaki sorang je, perempuan pun guna juga. Macam lah orang lelaki tak tahu ape yang orang perempuan buat dengan internet. Sebagai contoh, kalau lelaki yang lebih cenderung terlibat dalam gejala filem porno, orang perempuan pun sama lah jugak. Sebab mereka juga manusia yang mempunyai hawa nafsu. Zaman sekarang, orang yang tak kuat iman lebih ramai daripada yang beriman...

Kita bukan hidup di zaman Nabi. Jangan nak tipu lah...Kalau pakai tudung labuh macam mana pun, mesti pernah terlibat dengan gejala macam ni. Tak banyak , sikit. Sebabnya? Macam2..

Faktor seterusnya tentang 'mengapa perempuan sekarang lebih terbuka' adalah kerana kemungkinan mereka telah menyedari bahawa dunia terbuka pada hari ini telah menyebabkan kanak2 yang sepatutnya tidak terdedah kepada perkara2 begini, telah pun 'pandai' di dalam bab2 atau perkara2 yang sebegini pada awal usia mereka lagi. Jika2 kanak2 pun senang terdedah, apatah lagi orang dewasa yang sememangnya telah 'sedia pandai'. Tak perlu diajar pun. Maka dengan itu, orang perempuan dah 'tak kesah' jika hal2 sensitiviti mereka dibincangkan secara terbuka, dek kerana mengambilkira bahawa manusia sekarang, kecik besar, semuanya telah pun 'sedia pandai' bab2 mengenai wanita...

P.S : Semua yang ditulis merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis adalah seorang  graduan lepasan sarjana muda. Berusia menjangkaui 30-an. Pandangan penulis bukan sesuatu yang fakta dan boleh dipertikai. Sekian.

Cara kawal berat badan dan info kesihatan mengenainya

Sebenarnya kita boleh mengawal berat badan ataupun meramping dan mencantikkan badan dengan pelbagai cara. Ada orang badan dia cepat kurus, tapi cepat pula gemuk semula bila dia tak kawal pemakanannya hanya beberapa kali, berbanding ketika dia kurus,

Melalui pemerhatian saya, kaum hawa terutamanya, mereka memang 'pakar' dalam pengawalan berat badan agar sentiasa ideal. Saya tengok, ada yang mengamalkan minum air halia ataupun kunyit.

Badminton Terbuka Singapura 2016 | Jadual & Keputusan

Badminton Terbuka Singapura 2016

Badminton Terbuka Singapura 2016
Kategori : Superseries
Tarikh : 12 April hingga 17 April 2016
Venue : Stadium Tertutup Singapura
Website : http://ift.tt/1CNheDL

SENARAI PEMAIN MALAYSIA

Perseorangan Lelaki (MS)
1. Zulfadli Zulkiffli
2. Goh Soon Huat
3. Chong Wei Feng
4. Soo Teck Zhi
5. Zulhemi Zulkifli

Beregu Lelaki (MD)
1. Goh V Shem / Tan Wee Kiong
2. Koo Kien Keat / Tan Boon Heong
3. Zulfaiz Zulkiffli / Zulhelmi Zulkiffli
4. Lee Jian Yi / Lim Zhen Ting
5. Hoon Thien How / Teo Kok Siang
6. Darren Isaac / Tan Jinn Hwa
7. Tai An Khang / Hong Kheng Yew

Perseorangan Wanita (WS)
1. Tee Jing Yi

Beregu Campuran (WD)
1. Lim Peiy Yee / Lim Peiy Zhean

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy

JADUAL &KEPUTUSAN

Selasa, 12 April 2016

Rabu, 13 April 2016
LIVE SCORE



from SANoktah http://ift.tt/1VkTGBt

Skrip untuk menjana earning 8share dengan pantas dan berkesan

Dengan skrip ni, earning 8share akan meningkat dengan mendadak. Tetapi skrip ini mesti dipasang pada blog atau website. Semakin tinggi trafik, semakin tinggi earning yang anda akan dapat. Lihat contoh di sini----->http://goo.gl/sJjn8e

Anda boleh menjana sehingga maksimum RM 500 dalam masa yang singkat!

Skrip ini akan menghasilkan 5 klik iklan sekaligus untuk setiap pelawat yang singgah di blog.

TEMPAH SEKARANG

Badminton Terbuka Malaysia 2016 | Jadual & Keputusan

Badminton Terbuka Malaysia 2016

Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia bakal berlangsung di Stadium Malawati bermula dari 5 hingga 10 April ini. Kejohanan berstatus Siri Super Premier itu memperlihatkan ramai pemain terkemuka dunia beraksi. 

Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia 2016
Tarikh : 5 April hingga 10 April
Kategori : Siri Super Premier
Venue : Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor
Website : http://ift.tt/1RYA6KX

LIVE ASTRO ARENA 801

LIVE STREAMING
1. https://www.youtube.com/user/bwf
2. http://goo.gl/RKw6Iy
JADUAL & KEPUTUSAN

Selasa, 5 April 2016

Rabu, 6 April 2016

LIVE SCORE



from SANoktah http://ift.tt/1q1Sm9l

Cintaku padamu haruskah aku teruskan

Ade sesaper perneh denger laguer di ataes?

Pehem ke ape seye cekep? Behese plenet zuhel....

Ntah mengapa dua, tiga hari ni asyik mengasyik dengan lagu ni. Dari kumpulan RIO, lagu tahun 1993. Aku baru darjah ompek. Tapi seriously, sekarang pun aku masih nampak macam budak baru lepas tamat sekolah rendah. Sebenarnya aku dah 33 woi!  Respect sikit..ooppss. Lupe, .mat rempit mane reti respect. Same la dengan betina sundal. Panggil aku adik? Kau nak nampak tue sangat kan? Jadi betul la kau nak mampus cepat sebab kau nak nampak tue...


Rasenyer aku ni ade penyakit. Penyakit mudah jatuh cinta kat orang yang aku baru kenal. Sape? Pompuan laa...aku normal lagi. Bukan gay. Pleaseee...

Sape la yang bakal mengisi kekosongan di ruang hatiku yang sepi ini nanti/?...jeng,jeng, jeng...Mesti bertuah betul kan orang tu ^_^. Mane tak bertuahnye. Aku ni dah la romantik, penyayang, penyabar. dan semua sifat2 baik bagi seorang manusia yang baik...


O.K lah. Nak dengar lagu jap. Bubbye!!



Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2016 | Jadual & Keputusan

Piala Sultan Azlan Shah 2016

Kejohanan hoki Piala Sultan Azlan Shah bagi edisi ke-25 akan  berlangsung di Stadium Hoki Sultan Azlan Shah, Ipoh dari 6 hingga 16 April depan. Tujuh pasukan membuat penyertaan iaitu Australia, India, Jepun, Kanada, New Zealand, Pakistan dan tuan rumah Malaysia. Untuk rekod Malaysia tidak pernah menjulang Piala Sultan Azlan Shah hanya muncul naib juara sebanyak lima kali. 

PIALA SULTAN AZLAN SHAH 2016 KE-25
Venue : Stadium Hoki Sultan Azlan Shah, Ipoh
Tarikh : 6 hingga 16 April 2016
Ranking Pasukan : Australia (1), India (7), New Zealand (8), Pakistan (10), Malaysia (13), Kanada (14), Jepun (16)

Siaran Langsung : Astro Arena 801
Jurulatih Kebangsaan : Stephen Van Huizen

KEDUDUKAN KUMPULAN

No Pasukan P M S K G/B +/- Mata
1 Australia 0 0 0 0 0:0 0 0
2 India 0 0 0 0 0:0 0 0
3 New Zealand 0 0 0 0 0:0 0 0
4 Pakistan 0 0 0 0 0:0 0 0
5 Malaysia 0 0 0 0 0:0 0 0
6 Kanada 0 0 0 0 0:0 0 0
7 Jepun 0 0 0 0 0:0 0 0

JADUAL DAN KEPUTUSAN

RABU, 6 APRIL 2016
4.05pm Pakistan vs Kanada
6.05pm Jepun vs India
8.35pm New Zealand vs Malaysia

KHAMIS, 7 APRIL 2016
4.05pm Australia vs India
6.05pm New Zealand vs Kanada
8.35pm Jepun vs Malaysia

SABTU, 9 APRIL 2016
4.05pm Jepun vs Kanada
6.05pm New Zealand vs Pakistan
8.35pm Australia vs Malaysia

AHAD, 10 APRIL 2016
4.05pm Jepun vs New Zealand
6.05pm Australia vs Pakistan
8.35pm Kanada vs India

SELASA, 12 APRIL 2016
4.05pm Australia vs New Zealand
6.05pm Pakistan vs India
8.35pm Kanada vs Malaysia

RABU, 13 APRIL 2016
4.05pm New Zealand vs India
6.05pm Australia vs Jepun
8.35pm Pakistan vs
vs
Malaysia

JUMAAT, 15 APRIL 2016
4.05pm Jepun vs Pakistan
6.05pm Australia vs Kanada
8.35pm Malaysia vs Kanada

SABTU, 16 APRIL 2016 (AKHIR)
3.40pm No.5 vs No.6
6.05pm No.3 vs No.4
8.45pm No.1 vs No.2



from SANoktah http://ift.tt/21WKYIp