Dajjal akan muncul tak lama lagi. Menurut kajian, tahun 2016 adalah tahun cuaca paling panas dalam sejarah pernah direkodkan.

Seingat aku, tahun 2014 dah mula cuaca tahunan yang tak menentu ni. Kalau sesiapa masih ingat, selama 3 bulan hujan tak turun bermula awal tahun tu. Jarang berlaku kemarau sebegitu di negara kita. Paling kurang mesti ada sehari dua hujan. Yang ini berterusan sehingga 3 bulan lamanya. Kemudian setiap tahun berikutnya sehingga sekarang 2016, perkara yang sama juga berlaku. Malah tempoh kemaraunya makin tahun, makin panjang.....


Teringat aku satu hadis tentang kiamat. Iaitu Dajjal akan keluar di antara 3 tahun kemarau. Mungkin kemarau tahun ini. Mungkin lagi 2 tahun. Tapi naluri aku mengatakan, memang tak lama. Takkan sampai generasi anak-anak cucu kita, seperti yang sesetengah ustaz2 gembar-gemburkan. Ada ustaz kata lebih kurang 50 tahun lagi. Ada yang kata lebih kurang 200 tahun. Dan Dajjal ni pula, ada macam2 pendapat. Ada yang kata Dajjal ini adalah Amerika dan sekutunya iaitu Iran yang menyerang Syria pada masa kini. Termasuk juga Basyar Assad dan beberapa lagi buah negara.

Dan kalau benarlah mereka lah Dajjal yang dikatakan di dalam hadis, seperti suatu hadis sahih yang mengatakan Dajjal itu akau keluar dari Isfahan, Iran. Maka benarlah mereka lah Dajjal kerana telah bersekongkol dengan Amerika, membunuh saudara seislam mereka sendiri. Pengkhianat yang amat wajar sekali ditawan dan dibunuh.

Sebagai info, Iran baru2 ini menghantar beribu-ribu penembak hendap ke Syria....Dan ISIS yang diperalatkan itu, mungkin tentera as-Sufyani, yang akan cuba menyerang Mekah tidak lama lagi. Para mujahidin di Syria tak menyangka bahawa Iran sanggup berbuat begitu kepada mereka...0 Comments:

Catat Komen

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.