Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2019

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Ketahui tarikh tayangan dan tonton sedutan filem melayu terkini 2018 yang akan menemui anda di pawagam.

Ramai yang suka menonton filem di pawagam atau dari internet dan sebagainya. Terpulang kepada anda berkaitan cara yang anda gemar tetapi adalah lebih baik jika anda dapat memberi sokongan kepada filem tempatan.

Filem melayu melambangkan identiti dan budaya rakyat di Malaysia. Industri perfileman Melayu memerlukan sokongan kita supaya terus berkembang sehingga ke persada antarabangsa. Sehingga kini, industri perfileman Melayu mengalami kemerosotan dari segi kualiti jalan cerita. Diharap pada tahun 2018 ini akan ada filem melayu terbaru yang dapat melonjakkan semula industri filem kita.

Berikut adalah movie melayu terbaru 2018






sumber
via sanoktah.blogspot.com 


Tag :

8

Best ke filem Once Upon A Time in Hollywood

Sutradara oleh Quentin Tarantino. Dibarisi para pelakon baru dan lama, terutamanya pelakon otai seperti Brad Pitt dan Leonardo DiCaprio. Watak pelengkap yang menambah seri lagi kepada filem ini (walau telahpun bergelar isteri) iaitu aktress dari Australia, Margot Robbie.

Sebenarnya filem ini kurang mendapat sambutan. Tak percaya, boleh lah gi panggung dan lihat sendiri. Masa aku tengok, 3 kali aku tukar kerusi untuk dapat seat tengah sebab sakit leher tengok sambil teleng. Dan aku selamba tukar seat sebab aku confident takde orang lagi dah nak datang tengok, dan sangkaan aku memang benar. Duration ataupun tempoh tayangan 2 jam 45 minit, dekat 3 jam ooo. Habis je wayang, aku pon terhoyong-hayang. Darah tinggi aku ke tahap yang kritikal. Lansung aku terbaring dalam kereta dekat 2 jam, dan tiket pun aku biar caj dia berjalan sebab aku dah tak larat gile. Rasa dunia ni berpusing-pusing. Aku siap muntah, tu pun tak lega jugak sepenuhnya.Akhirnya, aku gagahkan drive balik dalam keadaan jal…